انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان

اولین تشکل(NGO) به ثبت رسیده توسط وزارت کشور در کل کشور

دست به دست هم دادیم و ‌خشکی زاینده‌رود را رقم زدیم
ساعت ٦:٢۸ ‎ب.ظ روز دوشنبه ۱۳۸٩/۱٠/٦   کلمات کلیدی:
89/09/30 - 11:16       شماره:8909300179
 
 نسخه چاپی
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان:
دست به دست هم دادیم و ‌خشکی زاینده‌رود را رقم زدیم
خبرگزاری فارس: عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: همه دست به دست هم دادیم و تیشه بر ریشه خشکی زاینده‌رود زدیم.
 

مهدی بصیری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به اینکه همه دست به دست هم دادیم و تیشه به ریشه خشک شدن زاینده‌رود زدیم، اظهار داشت: پمپاژ در بالادست رودخانه، افزایش مصارف شهری و صنعت، احداث چاه‌های فلمن، انتقال آب به یزد و کاشان و دیگر موارد سبب خشک شدن زاینده‌رود شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال 1376 با توزیع بیش از حد آب در مناطق جدید و توسعه صنعت و کشاورزی به خشکسالی دامن زدیم، بیان داشت: افزایش مصارف شهری و صنعتی و همچنین انتقال آب به بخش‌های جدید کشاورزی مانند مهیار، برخوار و دیگر مناطق سبب تمام شدن آب زاینده‌رود شد.
وی با بیان اینکه کاهش توزیع آب به مناطق کشاورزی شرق اصفهان به این دلایل کاهش یافت، گفت: منطقه شرق اصفهان بهترین زمین‌ها و مناطق کشت را در منطقه اصفهان داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: در سه سال اخیر علاوه بر خشکسالی نواحی شرق اصفهان، مناطق کشاورزی غرب اصفهان نیز آبی برای کشاورزی دریافت نکردند و در مواردی تنها مختصری آب تعلق گرفته است.
وی با بیان اینکه آب زاینده‌رود در مناطق دیگر مصرف می‌شود، افزود: همچنین پمپاژهایی که در بالادست رودخانه انجام می‌شود خشکی زاینده‌رود را به دنبال داشته است.
بصیری با اشاره به اینکه در بالادست رودخانه حتی در سال‌های خشکسالی نیز پمپاژ آب زاینده‌رود ادامه دارد، گفت: سالانه حدود 150 میلیون متر‌مکعب آب پمپاژ می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه در این سال‌ها حق آب به همه بخش‌ها از جمله صنعت و شرب داده شد اما به حق‌آبه‌داران زاینده‌رود که مدرک و سند نیز از این حق دارند آبی تعلق نگرفته است، بیان داشت: شرکت آبفا اعلام می‌کند که سالانه 15 درصد مصارف شهری افزایش می‌یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان تاکید کرد: این در حالیست که در حال حاضر در شهر اصفهان در مصارف شهری سه برابر استاندارد آب مصرف می‌کنیم.
وی با بیان اینکه گسترش فضای سبز نامناسب، مصارف غیرمستقیم از رودخانه، چاه‌هایی که در حریم رودخانه زده شده همه سبب خشکسالی زاینده‌رود شده‌اند، اظهار داشت: در صورتی که مسئولان صلاح دیده‌اند صنایع را در مناطق کشاورزی گسترش دهند باید نسبت به ایجاد صنایعی اقدام کنند که نیاز به آب نداشته باشد.
بصیری تصریح کرد: صنایع دانش بنیان و یا دوستدار محیط زیست باید راه‌اندازی شود که لطمه‌ای به محیط زیست نمی‌زنند.
وی با اشاره به اینکه ایجاد صنایع سبب افزایش و سرازیر شدن جمعیت به اصفهان شده‌ است، گفت: تا چند سال دیگر با این روند، اصفهان آب شرب جمعیت فزاینده خود را نیز نمی‌تواند تامین کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با انتقاد از انتقال آب به یزد و کاشان که بیش از مصارف شرب است، افزود: برای یزد 90 میلیون متر مکعب آب برای مصارف غیر شرب مانند صنعت، کشاورزی و صنعت برده می‌شود که البته خود مسئولان سازمان آب منطقه‌ای این میزان را 70 میلیون متر‌مکعب اعلام کرده‌اند.
وی با بیان اینکه برای کاشان نیز 15 میلیون متر مکعب آب انتقال داده می‌شود، اضافه کرد: این در حالیست که کشاورزان برای انتقال آب برای مصرف شرب به این مناطق اعتراضی ندارند اما انتقال آب به منظور مصرف صنعتی و کشاورزی غیر معقول است.